Kristian Jørgensen

kristianKristian begyndte at spille violin da han var 8 og dannede som 12-årig drengebandet Gadevang Swing Central, der vakte opsigt i TV og radio.
Har siden da været centralt placeret på den danske jazzscene. I 1991 afgangseksamen fra Rytmisk Konservatorium, hvor han fra tid til anden fungerer som lærer.
Kristian Jørgensen kan høres på en lang række CDer med Tango Orkestret, Paul Banks, Donau Swing, Fredrik Lundin, Mona Larsen, Duke Jordan, Simon Spang Hanssen, Skt Annæ Pigekor, Jacob Haugaard, Trine Dyrholm, Brødrene Lund Madsen, Klovn filmen, Super Classico filmen, Jungledyret Hugo, Cykelmyggen Egon, Peter Rosendal,”Krøniken” m. fl.
Kristian, som ofte bliver kaldt Svend Asmussens arvtager, har bla modtaget Ben Webster Prisen og JASA-prisen, og har udgivet flere CD er I eget navn bla med guitaristen Jacob Fischer og pianisten Monty Alexander.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.