Lelo Nika

leloLelo Nika har fået balkanrytmikken ind med modermælken. I 1996 blev han indehaver af to officielle verdensmesterskaber i harmonikaspil. l disciplinerne teknik, musikalitet og performance kårede en international dommerkomité ham blandt 24 nominerede kandidater fra 7 lande.
Lelo Nikas baggrund er lige så varieret som hans musikalske palette. Lelo Nika er Serbisk sigøjner men har også taget den rumænske musikalske stil til sig. I 1970 flyttede Lelo Nika som et årig med sine forældre til Danmark, hvor de bosatte sig i Helsingør. I dag bor Lelo i Malmø.
”Lelo Nika er den største accordion spiller, som jeg indtil videre har spillet med” (Joe Zawinul).
”Lelo Nika giver ny mening til ordet virtuos. Hans lyd og teknik er simpelthen imponerende. Tilføj til dette en god dosis af Serbisk sigøjner sjæl, så kan du måske begynde at forestille dig, hvordan hans musik er. Hver aften var publikum bjegtagne over hans solostykker” (Randy Brecker).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.